Нови вршилац дужности начелника Градске управе је правник Небојша Петронић (1974) из Шапца. Њега је Градско веће, на данас одржаној седници поставило на ово место, након што је досадашња начелника Јелица Пањковић-Тешић, крајем 2020. године поднела оставку.

„Обавили смо разговоре са неколико кандидата. Није било обостране жеље за сарадњом и потражили смо решење ван Ваљева. Небојша Петронић је обављао функцију начелника Општинске управе у Владимирцима и био је помоћник председника општине у Богатићу. Радио је у суду у Шапцу. У питању је човек са великим искуством и сигуран сам да ће овај посао обављати на најбољи могући начин“, рекао је градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, образлажући предлог за постављање в.д. начелника Градске управе Ваљево.

Он је демантовао да је разлог подношења оставке досадашње начелнице били притисци на њу и да се на овај чин одлучила искључиво због личних разлога.

Градска управа ће у међувремену расписати конкурс за избор новог начелника и заменика начелника Градске управе, јер је заменица начелника Градске управе Драгана Ђенић крајем 2020. године отишла у пензију.