На иницијативу Министарства здравља Републике Србије наредна два викенда биће организовани бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља и Општој болници Ваљево, без обзира да ли грађани имају здравствено осигурање. Прегледи ће бити реализовани 7. и 8 августа, а затим 14. и 15. августа, у периоду од 8 до 14 сати.
Следећег викенда у Дому здравља ће од 8 до 14 часова на располагању бити два лекара опште медицине и гинеколог, радиће се контрола нивоа шећера у крви, лабораторијске анализе по упуту лекара, а пацијенти ће по потреби добити и упуте за специјалистичке прегледе и рендген.
У Општој болници у истом периоду радиће све специјалистичке амбуланте, моћи ће да се обаве ултразвучни прегледи абдомена, рендген снимци и основне лабораторијске анализе.
Министарство здравља je септембра 2017. године покренуло акцију превентивних прегледа у здравственим установама широм Србије у циљу промоције превенције као најбоље мере за очување здравља. Поготово је то била идеална прилика за проверу здравља људима без здравственог осигурања. Циклус превентивних прегледа прекинут је због пандемије КОВИДА-19.