Градоначелник Ваљева Лазар Гојковић је данас примио прву дозу кинеске вакцине Синофарм и том приликом још једном позвао суграђане да се што пре вакцинишу.

„Ми у Србији имамо привилегију да можемо да бирамо између четири квалитетне вакцине и да их има у довољним количинама, тако да више није потребно ни заказивање. Док многи страни држављани долазе у Србију да приме вакцину, председник Републике Александар Вучић и наша Влада су омогућила  да свако брзо и лако прими вакцину.

Наши старији суграђани су имали приоритет и дисциплиновано су се одазвали вакцинацији. Сада је време да и ми млађи што пре будемо вакцинисани, јер само тако можемо коначно зауставити ширење корона вируса. А то значи да се што пре можемо вратити нормалном животу, раду, изласцима, што признаћемо, највише недостаје управо млађима“, рекао је након вакцинације градоначелник Ваљева.

Вакцинација у Ваљеву се успешно обавља у хотелу „Гранд“, а Дом здравља Ваљево је обавестио грађане да вакцинални пункт у хотелу „Гранд“ неће радити за ускршње празнике – од петка до понедељка. Грађани којима је термин за ревакцину у петак треба да дођу у понедељак у прву смену, а ревакцинација од суботе и недеље пребацује се за уторак у првој смени (од 8 до 13.30 часова). Суграђани којима су термини за ревакцину у понедељак и уторак примиће је истог дана, али у поподневној смени – од 14 до 20 часова.

Ревакцинација мештана Миличинице је у суботу 1. маја у згради основне школе. Служба поливалентне патронаже ће давати другу дозу у кућним условима свим празничним данима осим недеље. Патронажа ће после ускршњих и првомајских празника кренути и са давањем прве дозе Синофарма на терену за пријављено становништво. У току следеће недеље другу дозу примиће и мештани Врагочанице у згради школе.

На вакциналном пункту Дома здравља у хотелу „Гранд“ има још 240 доза Спутњика В за имунизацију без претходне пријаве код е-Управе. Од уторка 27. априла је почела имунизација без заказивања термина вакцином Синофарм, тренутно је на располагању 1.470 доза.Закључно са 27. априлом Дом здравља Ваљево је потрошио 31.631 дозу вакцина против корона вируса различитих произвођача. Обе дозе примило је 13.521 особа, док је њих 4.589 започело процес имунизације првом дозом.

Највише је дато Синофарма – 21.335, затим Фајзера – 4.156, Спутњика В прва доза 2.987 и друга доза 2.469, док је вакцине АстраЗенека аплицирано 684.

Радно време КОВИД амбуланти у Новом насељу (одрасли) и на Петом пуку (деца) за време празника, од петка до уторка, биће од 8 до 20 часова. У централној згради Дома здравља биће организовано дежурство од 8 до 18 часова.