Радови на реконструкцији објекта на Тргу Војводе Живојина Мишића, некадашње Ваљевске банке, почели су јуче.

Град Ваљево је за реконструкцију овог простора који ће бити поверен на управљање Народном музеју издвојио 18 милиона динара, а све са циљем да се обезбеди квалитетан изложбени простор и пружи могућност грађанима Ваљева да уживају у културним садржајима које установе културе у Ваљеву пружају.

„Након добијене сагласности, израде пројектно – техничке документације и јавне набавке, са радошћу можемо да кажемо да су радови на санацији овог објекта почели и надамо се да неће бити никаквих проблема у току извођења радова. Очекујемо да ће радови бити завршени за три месеца“, казао је Владимир Мишковић, члан Градског већа.

Подсећамо да се Град Ваљево прошле године обратио Републичкој дирекцији за имовину, која је пред Владу Републике Србије изашла са јасно израженом намером, а то је да то буде простор за изложбене поставке у области културе, након чега је Влада Републике Србије дала сагласност. Укупна површина објекта износи 140 м², при чему је 23/140 било у власништву града, а Министарство финансија поседовало је 117/140.

Сада, када је Град постао пуноправан власник објекта, у току је уређење овог простора, који ће бити на понос свима грађанима Ваљева.