ЈКП „Видрак“ је појачао уклањање отпада и чишћење нелегалних депонија на прилазима граду, као и у самом Ваљеву. Протеклих дана су радници „Видрака“ у сарадњи са Комуналном инспекцијом обишли већи број ових депонија у Попарама,  Бачевцима, Ковачицама, Каменитовцу, Иверку и уклонили отпад који се ту налазио.

Заменик градоначелника Немања Петровић и члан Градског већа Владимир Мишковић су са директорком ЈКП „Видрак“ Ксенијом Бадем Новаковић и иснпекцијским службама града Ваљева анализирали ситуацију у граду, на основу извештаја са терена, након појачане контроле Комуналне инспекције.  У наредном периоду ће бити интензивирано уклањање смећа са бројних локација које нису предвиђене за његово одлагање.

Из „Видрака“ апелују на грађане да се пријаве за одношење смећа из својих домаћинстава у приградским насељима и на сеоском подручју, јер је то најлакши начин да по повољним ценама и редовно имају услугу изношења смећа. Апелују на грађане и да не бацају отпад на нелегалним депонијама, јер то загађује и ружи природу, није дозвољено и кажњиво је.